Netwerk

Systeembeheer

Continuïteit en stabiliteit zijn dé sleutelwoorden voor elk netwerk. Of het hierbij nu gaat om een werkplek, een server of bijvoorbeeld een draadloos toegangspunt, als één van deze onderdelen in uw netwerk het laat afweten kunnen zowel frustratie als de kosten door niet-productiviteit behoorlijk oplopen.

Als systeembeheerder kan Shioda Consultancy pro-actief uw servers, werkplekken en aanverwante apparatuur monitoren en onderhouden. Alle aspecten van uw netwerk, inclusief eventuele VPN-koppelingen, kunnen door Shioda Consultancy geïnstalleerd en beheerd worden.

Systeembeheer gaat bij Shioda Consultancy verder dan 'slechts' kijken of de harde schijf niet te vol raakt en de kabels er nog in zitten. Hoe is het met de werkomgeving van bijvoorbeeld uw servers, qua temperatuur, luchtvochtigheid en stabiliteit van het lichtnet. Op diverse punten worden uw servers en werkplekken gecontroleerd om een zo stabiel en betrouwbaar mogelijk netwerk te creëren en te behouden.

Netwerkbeheer

De netwerkbeheerders van Shioda Consultancy zijn specialisten in het ontwerpen en implementeren van de benodigde infrastructuur. Door de keuze van de juiste bekabeling en bijbehorende aansluitmateriaal behoren verbindingsproblemen tot het verleden terwijl een maximale prestatie behaald wordt. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor bijvoorbeeld de switches waarop de bekabeling uiteindelijk wordt aangesloten. Zij spelen een cruciale rol in het netwerkverkeer.

Ook de verbindingen naar andere vestigingen, medewerkers thuis en het beschermen van het netwerk tegen aanvallen van buitenaf is voor de mensen van de afdeling netwerkbeheer van Shioda Consultancy dagelijks werk. Uw medewerkers en/of neven filialen moeten ongestoord maar veilig verbinding kunnen maken met de hoofdvestiging terwijl ongenode gasten geweerd moeten worden. De keuze voor de juiste firewall bijvoorbeeld, en de inrichting daarvan, kunt u met een gerust hart aan de mensen van netwerkbeheer overlaten.

Het netwerkbeheer omvat veel facetten van uw infrastructuur. De communicatie tussen de onderlinge systemen, bekabeld of draadloos, de communicatie met systemen welke zich elders in de wereld bevinden en de de beveiliging van het verkeer is waar het netwerkbeheer van Shioda Consultancy uw zorgen wegneemt.

Serverbeheer

Altijd wilt u toegang tot de, op uw servers opgeslagen, data en applicaties. De server of servers moeten daarom betrouwbaar zijn en qua prestaties opgewassen tegen de alsmaar groeiende hoeveelheid data. De data moet dan ook nog vlot opvraagbaar en altijd beschikbaar zijn.

Serverbeheer wordt daarom steeds belangrijker. Mogen de juiste medewerkers bij de juiste data, hoe is de gezondheid van de servers, presteren de servers naar verwachting en zijn alle beveiligingsupdates geïnstalleerd? Allemaal vragen waar de specialisten van Shioda Consultancy antwoorden op kunnen geven.

Serverbeheer van Shioda Consultancy

Vroegtijdige signalering door pro-actief serverbeheer zoals het periodiek bijwerken van de update’s, het monitoren van de prestaties en het testen van de beveiliging staan garant voor continuïteit en betrouwbaarheid.

Shioda Consultancy koppelt de resultaten van het serverbeheer altijd terug, eventueel voorzien van noodzakelijke adviezen, opdat u altijd een goed overzicht behoudt over de status van uw servers Shioda Consultancy heeft ervaring met traditionele servers maar natuurlijk ook met virtuele servers.